Kayserispor’da seçim heyecanı yaşandı

Kayserispor’da seçim heyecanı yaşandı


Spor Toto Süper Lig'de 2018-2019 futbol sezonunu 41 puanla 10. sırada tamamlayan İstikbal Mobilya Kayserispor, olağanüstü genel kurul kararı aldı. Başkan Erol Bedir, şehrin önde gelen iş adamlarının, STK’ların ve belediyelerin kendilerine vaat ettikleri destekleri gerçekleştirmediklerinden dert yandı.

Genel kurul kararının alınmasından sonra Kayseri Valisi Şehmus Günaydın başkanlığında ‘Kayserispor İçin Destek Toplantısı’ düzenlendi. Toplantıya AK Parti Milletvekili Taner Yıldız, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Kayserispor Kulübü Başkanı Erol Bedir, Boydak Holding üst yöneticisi Alpaslan Baki Ertekin ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

‘Kayserispor İçin Destek Toplantısı’nın hemen bir gün sonrasında İşadamı Sedat Kılınç, İstikbal Mobilya Kayserispor’a başkan adayı olduğunu açıkladı. Sedat Kılınç, "Kayseri’de yaşayan bir işadamı olarak takımın sıkıntılı süreçte olması bizleri de üzüyor. Mevcut yönetimin görevi bırakma kararı sonrasında da bir oluşum içerisine girme kararı aldık. Çünkü bu takımın büyük bir değişime ihtiyacı var. Yeni projelere, yeni yüzlere ihtiyacı var. Bu kişi ve grup da biziz diye düşünüyorum. Bunun için de Kayserispor başkanlığı için adayım" dedi.

Sedat Kılınç’ın adaylığını açıklamasının akabinde Kayserispor Onursal Başkanı Mehmet Özhaseki duruma el koydu ve Sedat Kılınç ile görüşme yaptı. Yapılan görüşme sonrasında Sedat Kılınç başkanlık adaylığından çekildiğini açıkladı ve 6 Temmuz Cumartesi günü yapılan genel kurula Erol Bedir yönetimi tek liste olarak katıldı.

Olağanüstü kongrede Erol Bedir yeniden başkanlığa seçildi. Kadir Has Kongre Merkezi'ndeki olağanüstü kongrede, mevcut yönetim mali ve idari yönden ibra edildi. Tek liste halinde gidilen kongrede mevcut Başkan Bedir ve yönetim kurulu yeniden seçildi. Bedir, kongrede yaptığı konuşmada, bugüne kadar sık sık kulübün durumu hakkında bilgi verdiklerini, Türkiye'de sadece Kayserispor'un değil, tüm kulüplerin maddi sarmal, borçlanma içerisinde olduğunu herkesin bildiğini söyledi. "Buradan nasıl çıkarız, kulübümüzü daha iyi yerlere nasıl getiririz. Onun çabası içerisindeyiz." diyen Bedir, şunları kaydetti: "Şu anda 140 veya 150 milyon lira civarında üzerimizde bir yük var. Bu yükü omuzlamamız lazım. Bunu taşımamız lazım. Kayserispor'umuzu daha iyi yerlere getirmek için bu yükten bir şekilde kurtulmamız lazım. Bundan nasıl kurtulacağımız noktasında yönetim şimdiye kadar olduğu gibi elinden geleni yapacak ve bunu çevirmeye çalışacak.” dedi.

Yönetimin yeniden seçilmesi ile birlikte Teknik Direktör Hikmet Karaman ile 1 yıllık sözleşme imzalandı. Şimdi tüm gözler yeni transferlere çevrilmiş durumda. Önümüzdeki sezon başarılı bir takım kurulması şehrin ortak beklentisi.

Yeniden göreve gelen Erol Bedir ve yönetimine başarılar diliyorum. Hikmet Karaman’a da aynı şekilde başarılar diliyorum. Hikmet Karaman’ın nokta transferlerle yeni sezonda güzel işlere imza atacağına canı gönülden inanıyorum. Yeni sezon ve yeni yönetim Kayseri’ye hayırlı olsun.

Google+ WhatsApp