KAYSERİ GÜNDEMİ…

KAYSERİ GÜNDEMİ…


Gündem o kadar yoğun ki. Hangi konu hakkında yazsam diğerleri eksik kalacak diye düşündüm. Bu yüzden gündemdeki konular hakkında kısa kısa yazmaya karar verdim.

 

En öncelikli gündem şüphesiz ki ekonomi. Döviz kurlarındaki çalkantılı hal devam ediyor. Tarihi rekorları gören kurlar hükümetin açıkladığı tedbir kararlarının ardından geriledi. Dolar 11-TL, Euro ise 13-TL bandına yerleşti. Kurlardaki bu düşüşün ardından şimdi gözler etiketlere yansıyan zamların geri alınmasına çevrildi. Kurlar artanken dakikasında zam etiketini yansıtan esnaf kurlar düşerken etiketlere indirim yansıtmaya pek yanaşmıyorlar. İçimizdeki İrlandalılar dururken düşmanı dışarda aramak nafile çaba.

 

Ekonominin yarattığı derin izler vatandaşında haleti ruhiyesini bozdu. Kayseri’de son zamanlarda toplumsal buhran yaşanıyor. Her gün haberlere ya cinayet ya da intihar vakaları yansıyor. Hafta sonu peş peşe gelen iki yüksekten düşme haberi kamuoyunda bir anda şok etkisi yarattı. 7. Kattaki evlerinden düşen iki kuzen çocuğunun vefat haberinin şok etkisi geçmemişken, 13. Kattaki evlerinden düşen 20 yaşındaki bir genç kızın vefat haberini alınca ne oluyor sorusunu sormadan geçemedim. Ayrıca yine intihar girişimi için binaların yüksek katlarına çıkan ve ikna edilen birkaç vaka daha vardı. Geçim zorlaştıkça insanlardaki psikolojide bozulmaya başlıyor. Sosyologların ve psikologların bu konularla ilgili ciddi araştırmalar yapmalarını istiyorum.

 

Beklenen kar yağışının nihayet şehrimize de uğraması ile birlikte bu hafta sonu Erciyes’te sezon açıldı.  Şehrimizin en önemli değerlerinden olan Erciyes, Kayseri ekonomisi için de büyük önem arz ediyor. Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, “Bu yıl 25 ila 30 bin turisti kış sezonu boyunca şehrimizde konuk edeceğiz” şeklinde beyanatta bulundu. Döviz kurlarının artması yabancılar için ülkemizin cazibe merkezi olmasına vesile oluyor. İnşallah kazasız belasız ve bol kazançlı güzel bir sezon yaşarız.

 

Birkaç cümlede Türkovac aşısı için yazmak istiyorum. Pandemi ile mücade için Erciyes Üniversitesi tarafından geliştirilen Türkovac aşısının acil kullanım onayı verilerek Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki laboratuvarda seri üretime geçirildiği ilk sevkiyatın Ankara’ya yapıldı haberi kamuoyuna yansıdı. Kayseri’de üretilen bu aşının üretiminde Kayseri’de yapılmasını ve şehrimize ekonomik katkı sağlamasını arzu ederdik. Yine her şeyde olduğu gibi tüm cefasını biz çektik sefasını başkaları sürüyor. Şehrimiz siyasetçileri yine şehri sahipsizliğe terk ediyor. Yazık…

 

Gelelim Kayserispor’a. İlk yarıda son haftaya girerken temsilcimiz Yukatel Kayserispor ligin ilk yarısını aslında çokta iyi bir yerde tamamlayamadı. Kayserispor haftalardır iyi futbol sergileyemiyor. Ardı ardına yaşanan puan kayıpları yine korkulu rüya görmemize neden oldu. Devre arasında  takıma takviye şart görünüyor. Umarız ki devre arası iyi gelir ve ikinci yarı toparlanarak ligde makul bir sıralama elde ederiz.

Google+ WhatsApp