Korkulu Rüya Sona Erdi

Korkulu Rüya Sona Erdi


Süper Toto Süper Lig’in 32. haftasında kendi saha ve seyircisi önünde Kasımpaşa’yı ağırlayan temsilcimiz İ.M. Kayserispor maç sonunda 2-1 galip gelerek gülen taraf oldu ve puanını 40’a yükseltti. Alınan bu galibiyet ile temsilcimizin ligde kalması matematiksel olarak kesinleşti.

Gelelim maça. Ligde bulunduğu konum itibari ile şiddetle puana ihtiyacı olan Kasımpaşa maça oldukça istekli başladı ve maçın 26. dakikasında yaşanan karambolde stoperi Ben Youssef’in attığı golle 1-0 öne geçti. Bulduğu golle moral bulan Kasımpaşa golden hemen sonra golcüsü Trezeguet ile yakaladığı net pozisyonunu gole çeviremedi. Maçın 36. dakikasında sarı kart gören Kasımpaşa’lı futbolcu Pavelka, 42. Dakikasında ceza sahasının hemen önünden çekilen şutu elle kestiği için maçın hakemi Mustafa Öğretmenoğlu tarafından ikinci sarı kartla cezalandırılarak kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Maçın ilk yarısı Kasımpaşa’nın 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

Rakibinin 10 kişi kalması ile baskıyı artıran Kayserispor yakaladığı birkaç net pozisyonda golü bulamadı. Bunun üzerine son kozunu oynayan Teknik Direktör Hikmet Karaman, 55. Dakikada sol bek Atila Turan’ın yerine oyuna Ganalı forvet Asamoah Gyan’ı dahil etti. Haftalardır yedek kulübesinde oturan büyük golcü önce 74. dakikada Varela’nın müthiş ortasında kafa ile attığı golle skoru eşitledi. Ardından 79. dakikada Mensah’ın ortasında yine kafa ile attığı müthiş golle skoru 2-1’e getirerek İ.M. Kayserispor’u galibiyete taşıdı. Kısıtlı bir kadro ile ligde mücadele etmek zorunda kalan temsilcimizin Gyan gibi büyük bir golcüye sahip olduğu bu kritik mücadelede daha iyi anladık. Gyan’da attığı bu iki golle sanırım Kayserispor camiasına karşı olan borcunu ödemiş oldu.

Yaşanan ekonomik sıkıntılar ve kısıtlı kadro yapısına rağmen bu takımı küme düşme kabusu yaşamadan ligde iyi bir konuma getiren Hikmet Karaman ve ekibini ne kadar tebrik etsek azdır bence. İ.M. Kayserispor’a geldiği ilk günde hedef plaka diyerek 38 puana işaret eden Hikmet Hoca ligin bitmesine 2 hafta kala topladığı 40 puanla hedefinin üzerine çıkmayı başardı. Son iki haftaya küme düşme korkusu yaşamadan girecek olan takımımız artık bundan sonra formalite maçları oynayacak. Hikmet Karaman’ın son iki maçta altyapıdan gelen gençleri oynatarak onlara tecrübe kazandıracağını düşünüyorum. Artık bundan sonra tüm hesaplar gelecek yılın kadrosunu kurmak üzerine olacaktır.

Selam ve saygılarımla,

Google+ WhatsApp