Gelecek Planları

Gelecek Planları


Süper Toto Süper Lig’in 33. haftasında deplasmanda Akhisar Belediyespor ile karşılaşan temsilcimiz İ.M. Kayserispor rakibi ile 2-2 berabere kalarak Kayseri’ye 1 puanla döndü ve ligdeki puanını 41’e çıkarttı.

32. haftada Fenerbahçe’ye mağlup olduktan sonra Akhisar Belediyespor’un ligden düşmesi kesinleşmişti. İ.M. Kayserispor’da ligde kalmayı garantilemişti. Yani iki amaçsız takımın mücadelesi söz konusuydu. İki takımında amaçsız oluşu üzerlerindeki baskı ve stresin kalkmasına neden oldu bence. Seyir zevki yüksek, pozisyon ve gol sayısı fazla bir maç oldu. Akhisar’ın maçta toplam 16 şutu, İ.M. Kayserispor’un ise 21 şutu vardı. Atılan 4 golün dışında Akhisar’ın 1 topu Kayserispor’un ise 2 topu direkten döndü. Futbolseverlere böyle güzel bir maç izlettikleri için her iki takımada ayrı ayrı teşekkür etmek gerekir. Akhisar Belediyespor’a önümüzdeki yıl Süper Toto 1. Lig’de başarılar dilerim.

Temsilcimiz İ.M. Kayserispor’a gelecek olursak Hikmet Karaman’ın göreve gelmesinden sonra bambaşka bir takım kimliğine bürünen takım ligin ikinci yarısında 22 puan toplamayı başardı. Hikmet hoca takımın başına ilk geldiğinde lig sonu hedefini plaka yani 38 puan olarak açıklamıştı. Son haftaya girerken takım 41 puana ulaştı. Yani hoca hedefinin üstünde bir puan toplamayı başardı. Kısıtlı bir kadro ile bunu başaran hoca aynı zamanda gençlere de takım kadrosunda da yer vererek geleceğin kadrosunu da kurmaya çalıştı. Son Akhisar maçında 15 yaşındaki Emre Demir’i maçın 86. dakikasında oyuna dahil ederek ona özgüven aşıladı. Ayrıca Hakan Çıtak ve Adem Doğan’da yine maç kadrosunda yer alan genç yeteneklerdi.

Ligin son haftasına girerken artık önümüzdeki yılın planlarının yapılması gerekiyor. Oldukça başarılı bir sezon geçiren Hikmet Karaman ile önümüzdeki sezona da devam edilmesi lazım. Kana Bıyık, Lung, Sapunaru, Valera, Mensah, Kravets, Gyan, Chery ve Deniz Türüç gibi takımın as futbolcularının ne yapılıp edilip kadroda tutulması olmazsa olmaz. 7-8 kaliteli yerli ve yabancı futbolcu transferi ile önümüzdeki sezonda da bu takımın başarılı olabileceğini düşünüyorum. Ligden düşen Akhisarspor’un başarılı oyuncuları Sissoko ve Elvis Manu transfer edilebilirlerse eğer bu takıma büyük katkıları olacaktır.

Selam ve saygılarımla,

Google+ WhatsApp