SORUN KÜMESEL, MÜCADELE ŞEHİRSEL

SORUN KÜMESEL, MÜCADELE ŞEHİRSEL


Korana virüs nedeniyle ara verilen futbol liglerinin yeniden başlamasına çok az kaldı. Takımlar lige olabildiğince hazır girebilmek için oldukça zor şartlarda çalışıyorlar. Hem fiziksel hem de metal hazırlık yapmak gerçekten zor iş.

Bir yandan salgının halen devam etmesinin verdiği kaygı, bir yandan biten kontratlar derken futbolcuların yeniden başlayacak olan lige ne derece hazır olabileceklerini hep birlikte bekleyip göreceğiz.

Birde dış faktörler var. Dün UEFA Trabzonspor'un mali kriterlere uymadığı gerekçesi ile 1 sezon Avrupa kupalarından men edildiğini açıkladı. Türk futbolu için gerçekten çok kötü oldu bu karar.

Şu anda ligde lider olan Trabzonspor şampiyonluğun en büyük favorisi.

Verilen bu karar özellikle yabancı oyuncuların önümüzdeki sezon için takımdan ayrılmalarına bile neden olabilir. Hatta kalan 8 haftalık dönemde bile performans düşüşü yaşayabilir Trabzonspor. UEFA'nın en azından bu kararı açıklaması için liglerin bitmesini beklemesi daha doğru olurdu. Birileri Türk futbolunun gelişmesini gerçekten istemiyor.

Temsilcimiz Hes Kablo Kayserispor'da kalan 8 hafta için hazırlıklarını sürdürüyor.

Kulüp başkanı Berna Gözbaşı, "Hiç istemiyoruz ama takım düşerse en kısa dönemde nasıl çıkabiliriz ona bakmalıyız. İnşallah ligde kalmak istiyoruz ama ben geldiğimde takım düşmüş durumdaydı. Mucizeyi gerçekleştirmek için çabalıyoruz" dedi.

Başkanın böylesine umutsuz sözler etmesi her şeyin yeterince zor olduğu bir ortamda oyuncularında inancına zarar verecektir. Kayserispor'un asıl mücadelesi salgın değil bence. İnanç çok daha önemli bir mücadele olacak. Hani salgının sloganı 'Sorun küresel, mücadelemiz ulusal' ya Kayserispor'un sloganı da 'Sorun kümesel, mücadele şehirsel' olmalı.

Sağlıklı ve güzel yarınlarımız olsun. Saygılarımla...

Google+ WhatsApp