NİHAYET BAŞLIYORUZ

NİHAYET BAŞLIYORUZ


Nihayet başlıyoruz ama nasıl hangi şartlarda? Gelin birlikte bakalım nasıl başladığımıza

TFF, Covid 19 salgını nedeniyle ara verilen liglerin yeniden başlama tarihini nihayet açıkladı. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir video konferans sistemiyle yaptığı açıklamada 12 Haziran tarihinde tüm futbol liglerinin başlayacağını söyledi. Maçların ne şekilde oynanacağı hususunda Bilim Kurulu ile istişare edeceklerini belirten Özdemir, "Belki son 4 hafta seyircili olabilir. Tek şehir gündemde yok. Tek hedef ligi oynayarak bitirmek" dedi.

Federasyon başkanı Sayın Özdemir maçların ne şekilde oynanacağı hususunda Bilim Kurulu ile istişare edeceklerini belirtmiş olmasına rağmen sağlık bakanı Sayın Koca ise topu Sayın Özdemir’e atarak nasıl oynanacağına dair kararı kendileri bilir demiştir.

Ligi oynayarak bitirmek normal koşullar için elbette en adil çözüm olacaktır. Ama bunca verilen ara ve yaşanan sıkıntılar sonrasında lig aynı asidi kaçmış içeceğe benzeyecek. Tam olarak ile belli olmamasına rağmen liglerin bitimine son dört hafta kala seyircili oynanması düşünülmektedir.

Ayrıca seyircisiz oynanacak maçların hiçbir keyfi olmayacak, süreç ne getirecek nasıl getirecek bilmiyorum ama umarım kalan 8 hafta temsilcimiz Hes Kablo Kayserispor için iyi geçer ve ligde kalmayı başarabiliriz. Takımın TFF'nin bu kararı sonrasında biran evvel tam kadro ile yeşil sahada çalışmalarına başlaması gerekiyor. Ayrıca tüm futbolcuların ve teknik heyetin yeniden motivasyonun sağlanabilmesi için psikolojik destek alması da bence faydalı olur, ama şu bir gerçek ki hiç bir şey eskisi gibi olmayacak sözü futbol içinde geçerlidir sizce şu zamandan sonra oynanacak futboldan zevk alınabilecek mi ? tadı tuzu olacak mı ? Hani taraftarlar şakılar söylüyorlardı beraber ıslandık biz bu yollarda beraber ıslandık yağan yağmurda diye ne güzeldi o günler sahi sizce o günlere tekrar dönecek miyiz? Bence çok bu yeni hayata alışmak zor ve üzerimizden bu psikolojik baskıyı atmak zaman alacak gibi sadece taraftarlar için değil ayni zamanda futbolcular içinde geçerli.

Selam ve saygılarımla…..

Google+ WhatsApp