EMEKLİ  EMEKLEYEMİYOR!...

EMEKLİ EMEKLEYEMİYOR!...


Bayram ikramiyesi, geçim sıkıntısı yaşamanın yanında zor günler geçiren emeklilerin bir nebze de olsa kurtarıcısı olacağını düşündüğü milyonlarca vatandaşın ümitle beklediği zam haberi gelmeyince hayal kırıklığı yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in emeklilere verilen 1100 TL’lik bayram ikramiyesinde artış yapılmayacağını söylemesi emeklilerde haklı tepkiye yol açtı. 

Evet  zam yok ama yeni tarifeler durmadan devam ediyor.Bayramın yaklaştığı bugünlerde torunların ziyarete gelmesini beklemek her toruna ayrı ayrı bayram harçlığı vermekte bu bayram Emekli oldu..

Adı üstünde ikramiye. Enflasyona karşı artması lazım.1100 TL ile iki kilo şeker, iki kolonya alınır başka yok  1100 lira para mı ? Bugün 1100 liraya ne alırsınız?diye sormak lazım bu ikramiyeyi çok görenlere, Hemde bu bayram arefesinde .. Her şey çok pahalanmışken. Bir meyve, sebze 50 liradan satılırken..Durumu ona göre etüt etmek gerekmezmiydi.

Emekli zaten geçinemiyor. Türkiye’de milyonlarca emekli açlık sınırının da altında, 1500 TL’ye hayatta kalma mücadelesi verirken Kirası, çocuğunun, torununun okulu, yokluk, pahalılık, zamlar derken  Geçimde son derece sıkıntılıyken ve Bayram müjdesi beklerken Emekli bu hayat şartlarında hayatı yürütmeye çalışırken beklediği müjdeli haberi alamayan 1100 tllik ikramiyeyi de harcamaya kıyamayan  Emekli bırak geçinmeyi torunşlarına bayram harçlığı vermeyi emekleyemiyor bile…

Selam ve saygılarımla...

Google+ WhatsApp