Kayserispor Keyif Veriyor...

Kayserispor Keyif Veriyor...


Özlediğimiz Kayserispor'a doğru hızlı adımlarla ilerliyoruz. Daha önceki yazılarımda istikrarın futbolda çok önemli olduğunu söylemiştim. Ne kadar haklı olduğumu bir kez daha anladım. Geçmiş yıllarda olduğu gibi 1-2 mağlubiyet sonrası teknik adam değişikliğine gitmemek Yukatel Kayserispor'un başarısının en önemli nedeni bence. Başkan Berna Gözbaşı'nı istikrardan yana tavır sergilediği için tebrik ederim. Ligin ilk yarısında takımın bocaladığı dönemlerde tiribünlerden Hikmet Karaman'a yönelik çıkan homurtulara kulak asmadı ve hocasının arkasında dimdik durarak destek verdi. Yine küme düşme kabusu görecek diye düşünülen Yukatel Kayserispor, bu istikrarlı duruş sayesinde bugün Avrupa Kupalarına katılma yarışının içine dahil oldu.

 

Takıma da biraz değinmek istiyorum. Dedim ya istikrar futbolda en büyük silah. Kaleden başlayalım değerlendirmemize. Lung bu takımın vazgeçilmezi. Kalesinde dosta güven rakiplere korku veriyor. Kayserispor oynadığı son 7 maçta kalesinde sadece 3 gol gördü. Gol yemezseniz zaten kazanırsınız. Gelelim stoperlere. Bu sezon Trabzonspor'dan transfer edilen İranlı stoper Hosseini ilk haftalarda adaptasyonda zorlansada sonrasında takıma alıştı ve son haftalarda çok başarılı bir performans sergiliyor. Bu sezon takımın en dikkat çeken isimlerinden biri de sağ bek Onur Bulut. Hem defansta hem de hücümda takıma çok büyük katkı veriyor. Bir başka başarılı isim ise Attamah. Tam bir profesyonel. Nerde ihtiyaç olursa orda görev alıyor. Stoper'de ve ön liberoda kritik zamanlarda görevini başarı ile yaptı. Bu sezon takımın hücüm bölgesindeki isimlerde pozitif futbol ortaya koyuyor. Fenerbahçe'den transfer edilen Thiam takımın yıldızı oldu. Attığı 9 golle takıma büyük katkı verdi. Sadede gol atmakla kalmıyor golde attırıyor. Ama en büyük başarısı hücüma olduğu kadar savunmaya da büyük destek veriyor. Santraforlar Mustafa Pekdemek ve Gavranovic'de bu sezon takıma önemli katkılar veriyorlar.

Birazda ara transferde takıma dahil edilen isimlerden bahsetmek istiyorum. Trabzonspor'dan kiralanan Abdulkadir Parmak ilk maçında herkesi mest etti. Takıma büyük katkı sağlayacağına herkes ikna oldu. Sakatlığı nedeni ile henüz forma giyemeyen bir diper önemli transferde Bertolacci. Ligin ilk yarısında attığı 7 golle ne derece önemli bir hücüm silahı olduğunu herkes gördü. Onunda takıma katılması ile maçlarda bol gol izleyeceğimiz kesin.

Özetle Yukatel Kayserispor artık keyif veriyor. Morale ve keyiflenmeye en çok ihtiyacımız olan bu zor zamanlarda şehrin insanının yüzü Kayserispor sayesinde gülüyor. Allah nazardan saklasın ve başarıları daim olsun...

Google+ WhatsApp