28 ŞUBAT SİLİNİYOR

28 ŞUBAT SİLİNİYOR


28 Şubat döneminin en önemli simgelerinden 8 yıllık kesintisiz eğitim tarihe karışıyor. Dönemin Başbakan’ının siyasi hayatım pahasına dediği ve siyasi hayatını sonlandıran bu eğitim uygulaması yeni yasanın yürürlüğe girmesi ile son bulacak. Başbakan Erdoğan, yasanın meclisten geçmesinden sonra yaptığı konuşmada buna vurgu yaparak şunları söyledi:

“Çıkan yasa sadece milli eğitimi ilgilendiren bir yasa değil. Bu yasa Türkiye'de milli egemenliğin sahibinin kimin olduğunu bir kez daha teyit etmiş bir yasadır. Çıkan bu yasayla egemenliğin millete ait olduğu bir kez daha kayıt altına alınmıştır. AK Parti'yi kurarken sıkça tekrarladığımız 'yeter, sözde, kararda milletindir' söylemimiz bu yasayla bir kez daha anlam kazanmıştır.

“Sizler sadece bir yasa çıkartmadınız, baskıyla, dayatmayla getirilen bir yasayı kendi vicdanınıza ve en önemlisi milletin sesine kulak vererek düzelttiniz. Faşist bir baskıyla gelen düzenleme işte bugün demokratik bir yolla düzeltilmiştir, sizler tarihimize kara bir leke olarak kazınmış 28 Şubat'ın son izini, 28 Şubat'tan 15 yıl sonra geri dönmemek üzere tarihin tozlu raflarına Allah'ın izniyle gönderdik”.

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan da, "28 Şubat sürecinde akan ırmak tali bir kanalla başka bir zemine kaydırılmıştı. Başka bir kanal takılmıştı. Şimdi ırmak kendi yolunda akacak." dedi.

28 Şubat’ın eğitimdeki yıkımını birebir yaşamış biri olarak, Sayın Ceylan’ın heyecanını anlayabiliyorum. O dönemin yöneticilerinden bir kısmı, büyük bir saldırganlıkla uygulamayı hayata geçirmeye çalışırken, bir kısım yönetici de içi kan ağlayarak, istemeyerek uygulamanın içinde olma zorunda kalıyordu.

Şimdi zor bir süreç başlıyor. Çünkü sadece yasa çıkarmakla iş bitmiyor. Yasanın gereklerinin yerine getirilebilmesi için her kademede çok hızlı bir çalışma yapılması gerekiyor. Sayın Ceylan’ın açıklamasından, eğitim kadrosunun bu değişimin heyecanını görebiliyorum. Bu heyecanın çok hızlı ve katılımcı bir iş birliğini, planlama ve uygulamayı getirmesini diliyorum.

Yasa, önümüzdeki eğitim yılında uygulanacağına göre, Bakanlığın önünde aylarla ifade edilebilecek bir zaman var. Bu kısa zaman zarfında ülke çapında alt yapının planlanması, fiziki eksikliklerin giderilmesi gerekiyor. Okullar açıldığında bir kargaşanın yaşanmaması gerekiyor.

Sistemin yapısına uygun alternatif derslerin, programların seçilmesi, bunların müfredat ve kitaplarının hazırlanması için de çok yoğun ve hızlı bir çalışma gerekiyor.

Özellikle İmam-Hatip Okulları konusunda, onların dersleri ve programları konusunda yeni ve ciddi çalışmalara ihtiyaç var. İmam-Hatip ortaokullarının ders yükleri ve müfredatları yeni baştan yapılandırılmak zorunda.

Ortaokul ve liselerde seçmeli olarak okutulması yasalaşan Kur’an ve Siyer dersleri konusunda da, hem müfredat hem de kadro konusunda ciddi çalışmalar gerekiyor.

Bütün bu çalışmalar için süre çok az. Zorluklar çok fazla. Ancak eğitim kadrolarının bu konuda çok istekli olmaları, milletimizin desteği ve siyasi iradenin kararlılığı zorlukların aşılmasını sağlayacaktır.

28 Şubat’ın dayattığı, millete rağmen oluşturmaya çalıştığı yapı, iflas etmiştir. Millet 28 Şubatçıları tasfiye ettiği gibi,28 Şubatçıların kurdukları tek tipçi sistemi de çöpe atmıştır.

Google+ WhatsApp