
KAY TV YENİ MİSYONUYLA
Kayseri’de yerel medyada bir hareketlilik var. Özellikle televizyon dünyasında değişiklikler yaşanıyor. Erciyes TV uydu üzerinden yayın için test çalışmalarına başladı. Yerel kanalın satılması da söz konusuymuş. Kay TV bir süre önce el değiştirmişti. Kayserili iş adamlarının medyaya ilgisi gecikmiş de olsa artıyor. Kay Tv’nin yeni ortakları aslında medya alanı dışında önemli yatırımları ve işleri olan insanlar. Onların bu sektöre ilgi göstermeleri, bu alanda yeni yatırımlar ve gelişme demek. Onun için alkışlanması ve teşvik edilmesi gerekiyor. Başka grupların da bu alana girmesi ve rekabetin kalite getirmesi bekleniyor.
Kay TV, yeni misyonu ve vizyonuyla sloganı ile yeni yerine taşındı. Açılışa Bakan Taner Yıldız da katıldı. Açılışta diğer TV’lerin yöneticileri ve basın mensuplarının yanında çok sayıda siyasetçi, iş adamı ve sivil toplum temsilcisi vardı. Kay TV, Kayserinin en eski yerel televizyonu. Eski misyonu ve vizyonuyla yenisi arasında çok fark olacağı anlaşılabiliyor. Eski haliyle yapılacak bir açılışta bu kadar iktidar mensubu siyasetçi ve yönetici olur muydu, bilemiyorum. Televizyonun Genel Yayın Yönetmeni, Usta Gazeteci Veli Altınkaya, konuşmasında iktidar mensuplarını incitmeyecek bir üslupla bardak örneğini verdi. Bardağın dolu tarafını da boş tarafını da haber yapacaklarını söyledi. Son zamanlardaki demokrat çıkışlarıyla takdir toplayan Bakan Taner Yıldız ise, aslında bardağın boş tarafının haber değeri olduğunu söyleyerek, kendine güvenen bir iktidar olduklarını ve eleştirilere açık olduklarını ifade etti.
Öne çıkan kuruluş Kay Tv olduğu için, hep televizyonu andık. Grubun diğer kuruluşlarını da bu değerlendirmenin içinde görmek gerekir. Kay Radyo ve Kayseri haber Gazetesi de en az televizyon kadar etkili kuruluşlar.
Televizyonun yalnızca yerel ağırlıklı olacağı ifade edildi. Diğer televizyonların ulusala geçerek uydudan yayın yapmaları dolayısıyla bilinçli bir tercih yapılmış. Ancak Kayseri’de reklam pastası çok küçük. Dev kuruluşlarımız, reklamlar için yereli tercih etmiyorlar. Medya alanı da çok masraflı bir alan. Bakalım, bu küçük pasta ile bu kadar gemi yürüyebilecek mi?
Bunu şunun için söylüyorum. Oluşan hareketlilikten umutlanarak, televizyonlarda daha fazla yerel program, belgesel veya eğitim, kültür, sanat programları talep ediliyor. Oysa bunların gerçekleşmesi için daha fazla istihdam gerekiyor, hem de kaliteli istihdam gerekiyor. Bu da doğal olarak kabarık bütçeleri yönetim kurullarının önüne getirecektir. Sürekli dışarıdan kaynak aktararak sürdürülmesi çok zor ve pahalı bir sektörden söz ediyoruz.
Bu sefer Kay Grup diyelim. Yeni misyonu ve vizyonuyla, yeni ortaklarıyla ve yeni yönetici ve çalışanlarıyla Kay Grup’un başarılı olmasını diliyorum. Başaracaklarına da inanıyorum. Helva yapmak için lazım olan emtianın var olduğunu görüyorum. Saffet Aslan gibi bir iş adamı, Zekeriya Ergüneş, Veli Altınkaya ve Yusuf Yerli gibi tecrübeli ve başarılı yöneticileri ile daha iyiye ve ileriye gideceklerini düşünüyorum.
Her ne kadar Veli Altınkaya rakip değil refik olduklarını söyleseler de diğer kuruluşlarla oluşacak rekabetten de hayırlı neticeler doğacaktır.
Bu rekabetin Kayseri’de yaşayan insanların menfaatlerini ve taleplerini dile getrime noktasında olmasını diliyorum.
Hayırlı olsun, hayırlısı olsun.