
KAYSERİ KÜLTÜR SANAT PLATFORMU
Kemal Tekden, yıllardır önce siyasi çalışmalarını, sonra da kültürel çalışmalarını yakından takip ettiğim bir iş adamımız. Kendisi bir hekim ve asıl işi sağlık olmasına rağmen kültür ve sanata, eğitime önem veriyor, bu alanlara da zaman ve imkânını harcıyor.
Öğretmenler Günü öncesinde bir grup öğretmen ve kültür adamını misafir ettiği toplantıya ben de katıldım.
Toplantının temel amacı Kayseri’de bir Kültür ve Sanat Platformu oluşturmaktı. Biz de bu kaygıları duyan insanlarız. Kaygı derken gençliğin milli kültür ve değerlerimiz doğrultusunda harekete geçmesini sağlamak, genç yetenekleri ortaya çıkarmak ve gelişmelerine destek olmak arzusunu kast ediyorum.
Bizim de amacımız, gençlik nereye gidiyor diye hayıflanmak yerine, elimizden geleni yaparak, yakınmayı bırakıp, yekinmek; faydalı bir şeyler yapmaktı.
Bunun için biz de “Anadolu Kültür ve Sanat Platformu”nu oluşturmuştuk. Bu Platform hala fikir olarak var olmakla birlikte amaçlarımızı gerçekleştirecek yasal platformun “Türkiye Yazarlar Birliği. Kayseri Şubesi” olduğunu düşünüp, orada çalışmaya karar vermiştik.
Kemal Tekden Beyi dinleyince heyecanlandım. Demek ki, doğru yol üzerindeyiz diye düşündüm. Ayrıca da ümitlendim. Biz çalışmalarımızda bir sürü maddi imkânsızlıklarla uğraşıyoruz. İş adamlarının desteğini de almış bir hareket inşallah başarılı olur.
Ayrıca Kemal Tekden Beyin geçmişe dönük başarmış olduğu çalışmalar var. Onlar da yeni çalışması için bir referans teşkil edecektir.
Bir çırpıda aklıma gelen çalışmalarından bazıları:
Açılmış ve devam eden Tekden Koleji,
Üstün zekâlı çocuklar için yapılan çalışmalar,
Aydınlar Ocağı bünyesinde yapılan çalışmalar,
Tekden Film tarafından sunulan Ustalar, Alimler ve Sultanlar filmi,
Altıncı sayısı çıkan Bizim Eyvan Dergisi.
Hani derler ya, yaptıkları yapacaklarını teminatıdır, bugüne kadar yaptıkları, bu yeni çalışmanın da başarılı olması için yeterli olacaktır.
Toplantıya katılan eğitimcilerin de bu konudaki heyecanı dikkate alındığında başlamanın başarmaya giden yolda en önemli adım olduğu bir kere daha görülmektedir.
Canı gönülden başarılı olmasını diliyorum. Şehrimiz ve gençlerimiz için çok yararlı bir çalışma olacağına inanıyorum.
Bu tür çalışmalarda eksikliği hissedilen ve edilecek alanlara da dikkat çekmek istiyorum. Bu çalışmayı yürütecek ve gönüllülük esasına göre çalışacak, birbirleriyle uyumlu bir ekibe, bir kadroya ihtiyaç olacaktır. Çalışmaların kurumsal bir hüviyet kazanması açısından sürekli kullanılabilen bir mekân gerekecektir. Çalışmaları sürekli finanse edecek maddi kaynak lazımdır. Çalışmalara katılacak genç, yetenekli, dava şuurunda gençlere ve onları bu çalışmalara teşvik edecek ailelere ihtiyaç olacaktır. Bu tür çalışmalarda bazen bunlardan biri bulunduğunda diğeri bulunmaz ve hep zorluklar yaşanır. Zorlukları aşmak ideal sahibi insanların yapabileceği bir fedakârlıktır.
Bütün bu duyarlılıklara sahip olan, eğitimcileri, kültür ve sanat adamlarını, gençleri, yazarları ve iş adamlarını bu ve benzeri çalışmalara fiilen katılmaya çağırıyor,”Kayseri Kültür ve Sanat Platformu’nun” , Kayserimize, hayırlı olmasını diliyorum.