
BASİTLİK VE KRALIN ÇIPLAKLIĞI
İnsanlar Onu dinlediklerinde, Onda gördükleri sadece basitlik. Basit ve sıradan olmak milyonlarca insan için dikkat çekmeyecek bir özellik. Sokakta, kahvede, düğünde, cenazede böyle insanların arasından geçiyor ve bir rahatsızlık duymuyoruz. Biz de o basit insanlardan biriyiz.
Ama O her konuştuğunda rahatsız ediyor. Herkes gibi basit şeyler söylüyor. Dönüp bir daha dinlemeyeceğiniz laflar ediyor. Kendisinin bile ciddiye almadığı iddialarda bulunuyor. Temelsiz, dayanaksız, asılsız hatta çoğu zaman yalan konuşuyor.
Garip olan bütün bunlar herkes tarafından bilinmesine rağmen, ciddi ciddi dinlenilmesi, alkışlanması, cevaplar verilmesi, üzerine yorumlar yapılması. Haber bültenlerinde yer alması. Meydan okumalarının karşılık bulması.
Birileri, yahu bu adam basit bir adam, söylediklerinin aslı faslı yok, ciddiye almayın diyorlar. Dönüp etraflarına baktıklarında kimsenin kendilerini dinlemediğini görüyorlar. Ne yani bütün bu insanlar bu kadar basit gerçeği görmüyorlar mı?
Adam ülkenin en ciddi kurumu olması gereken yargısı konusunda konuşuyor:
Yargıtay’da 160 militan var diyor. Yargıtay’a yeni seçilen üyeleri suçluyor.
Sözlerinde hikmet arayanlar vay be diyorlar, yargı Ak Partinin arka bahçesi olmuş.
Adalet Bakanı sözleri ciddiye alıp cevap veriyor. Bu üyelerin hepsi Ak Parti iktidarından önce göreve başladılar diyor. Seçimlerdeki tek grubun istediğinin olmasının asıl sorumlusunun CHP olduğunu söylüyor. Anayasa Mahkemesine gidip bozduran sizsiniz diyor. Yapının çoğulcu olmasını siz engellediniz diyor. Ama boşa konuşuyor. Laf adam olana konuşulur denilir. O bunları söylerken bilmediğinden söylemiyor ki!
Bakan kalkıyor, Onun özür dilemesini istiyor. Kimden özür dileyecek. Yüksek yargı organlarının seçilmiş hakimlerinden. O ne diyor?”Onlar benden özür dilesinler”
Bu kadar basit. Onlar sana bir şey demediler, bir şey yapmadılar niçin senden özür dileyecekler.
Onun da basit bir cevabı var.13 yaşındaki N.Ç kararını verdikleri için.
Bunun seninle ilgisi ne? Bu kararın militanlıkla alakası ne? Bu kararı vermekle mi Ak Partinin arka bahçesi oluyorlar.
Uff! Bu kadar basitlik olunca, biz de aynı üslubu kullanıyoruz.
Herkesin anlayacağı dilden iknası gerekir. Bu hüküm bizim de basitleşmemize neden oluyor.
Zaten ciddi ciddi verilen cevaplar havada kalıyorlar.
Herhalde bir süre daha bu duruma katlanacağız.
Bizim kral çıplak dememizle, kralın çıplaklığı gerçeği ortaya çıkmıyor. Onun yanında olan ve her sözünde bir hikmet, bir keramet gören ve kendisine aslında çıplak olmadığını söyleyip duranlar, Ondan usanıp bıktıklarında kral çıplak dediklerinde gerçek belli olacak.
Onu dolduruşa getirip övenler;”Bu adam tıngır tıngır boş. Boş atıp dolu tutuyor. Yüzüne tükürsen yağmur zannediyor. Hiç bir özelliği yok. Hiç bir alt yapısı yok. Bu adam çıplak.”demeye başladıklarında millet “oh be” diyecek.
Gerçeğin rahatlatan nefesini duyacak.