SAĞLIKTA BÖLGE MERKEZİ

SAĞLIKTA BÖLGE MERKEZİ


Kayseri’de kamu yatırımlarında merkezi bütçeden ayrılan payın azlığı hep tartışılmıştır. Sağlık Bakanlığının, ''Sağlık Kenti Projesi'' dahilinde Kayseri’ye yapılacak yatırımla büyük bir kamu yatırımı gerçekleşecek.

Proje, kamu ile özel sektör iş birliğinde ''Yap-Birlikte İşletelim'' modeliyle gerçekleşecek, projenin toplam maliyetinin yaklaşık 792 milyon lirayı bulacak, ''Sağlık kenti, Kayseri Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin arkasında yer alan 732 bin metrekare arsada kurulacak, toplam 385 bin metrekare kapalı alanı olacak.

Sağlık kentinde 899 yataklı genel hastane, 258 yataklı kadın doğum hastanesi, 126 yataklı psikiyatri hastanesi, 200 yataklı iyileştirme hastanesi ve 100 yataklı yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesinin yer alacak, bu 5 hastanenin birbiriyle bağlantılı ve entegre olarak hizmet verecek. Sağlık kentinde 38 ameliyathane, günlük 2 bin 500 kişi kapasiteli acil servis, 144 yoğun bakım yatağı ile görüntüleme merkezleri, laboratuarlar, helikopter pistleri bulunacak.

Eski hastanelerin Poliklinik hizmetine devam edeceği, hastanelerin kaldırılmayacağı da Sağlık Müdürü tarafından açıklandı.

Şu an Özel Hastaneler ve Üniversite Hastanesi dolayısıyla bölgedeki şehirlerden çok sayıda hasta Kayseri’ye geliyor. Bu büyük Hastanenin yapımından sonra daha fazla hastanın şehrimize gelmesi bekleniyor. Hasta yakınları ile birlikte düşünüldüğünde şehre ayrı bir hareketlilik geleceği görülüyor. Sağlık Turizmi anlamında Kayseri artı bir gelir kazanacak. Şehrin diğer sektörleri ile birlikte, şehre katılan artı değerler, şehrin büyümesine neden olacaktır.

Ayrıca terminalle birlikte şehrin bu kesiminde, yapılaşma ile ayrı bir gelişme olacaktır. Şehir sürekli doğuya doğru büyüyorken, bu bölgede gelişmeden pay alacaktır. Sağlık Müdürü Dr. Kadir Çetin kara, sağlık hizmetlerinin kalitesinin de artacağını ifade etmektedir:

''Sağlık kentinde yer alacak hastanelerimiz sayesinde bölge insanımıza en iyi sağlık hizmeti sunulacak. Bunun yanı sıra hasta ve hasta yakınlarının sosyal ihtiyaçları için bir yığın ayrıntının düşünüldüğü bir proje bu. Hastalar, binalar arasında golf araçları ile hastane içerisinde de yürüyen merdivenlerle taşınacak. Tesislerin çatısında heliport alanları yer alacak. Helikopterle getirilen hastalar çatıdan direkt ameliyathaneye veya yoğun bakım odalarına alınabilecek. Doktorların odası ise muayenehanelerin içinde yer alacak. Böylelikle hastanın doktoru bekleme süresi de azaltılmış olacak. Vatandaşlarımız şu anki sağlık hizmetlerinden nasıl yararlanıyorlarsa bu sağlık kentindeki hastanelerimizden de aynı şekilde yararlanabilecek. Vatandaşlar ilk önce yine aile hekimlerimize gidecek, orada sağlık hizmeti alamazsa sağlık kentine gelebilecek. Şu anki hastanelerimizin fonksiyonlarını değiştireceğiz ve ağırlıklı olarak ayaktan tedavi hizmeti sunulan, çoğunlukla poliklinik hizmetleri verilen yerler olacak.”

Böylece Kayseri hem Sağlıkta bölge merkezi olacak, hem de şehrimizde yaşayan insanlara daha kaliteli hizmet sunulacak. Sağlık Kenti projesinin ilkinin Kayseri’de yapılması da Kayseri açısından önemli sayılmalıdır.

Dileriz bu yatırım başka kamu yatırımlarına da başlangıç olur. Kayseri hak ettiği kamu yatırımlarını bundan sonra daha fazla elde eder.

Google+ WhatsApp